Brechje, ambulant woonbegeleider

‘Wat heeft een cliënt nodig om zelfstandig te kunnen wonen?’

‘In 2008 startte ik als ambulant woonbegeleider bij het team Nijmegen.
In deze functie bied je blinde en slechtziende volwassen met vaak bijkomende problemen thuis praktische en psychosociale ondersteuning.
Ik help hen bijvoorbeeld met administratieve taken, het vinden van een passend dag/weekritme en het trainen van mobiliteit. Maar, ook het leren omgaan met spanningen of zoeken naar en behouden van sociale contacten kunnen doelen zijn om samen aan te werken. In voorkomende gevallen begeleid ik cliënten ook bij het bezoeken van een arts of help hen bij het voorbereiden van een gesprek met bijvoorbeeld de gemeente.

De centrale vraag in dit werk is: wat heeft mijn cliënt nodig om zelfstandig te kunnen blijven wonen? Als ambulant woonbegeleider werk je veel alleen, maar je kunt altijd terugvallen op directe collega’s en gedragswetenschappers. Verder zijn er diverse werk- en expertisegroepen actief om onderling kennis en ervaring uit te wisselen.

Er is zeker ruimte voor eigen inbreng. Samen met collega’s heb ik me hard gemaakt voor de opening van een extra dagbestedingslocatie. Vanuit de Robert Coppes Stichting kregen we de mogelijkheid om dit initiatief vorm te geven.

Mensenmens

Door de verschillende rollen en taken blijft mijn werk afwisselend en staat ook mijn persoonlijke ontwikkeling niet stil. Maar het belangrijkste in mijn werk blijft toch het contact met cliënten. Ik ben en blijf een mensenmens.’

Heb je vragen? Bel of mail naar:

Foto van P&O adviseru
Petra van Antwerpen
P&O adviseur
T: (073) 657 91 57
E: P&O@robertcoppes.nl