Desiree, leerling

‘Ik kom met energie thuis’

Komend vanuit het bedrijfsleven trad ze als BBL-er bij de Robert Coppes Stichting in dienst. Inmiddels heeft ze op twee van de zeven woonvormen werkervaring opgedaan en begeleidt ze samen met een collega een cliënt thuis. Ze zit in haar derde jaar van de opleiding tot begeleider gehandicaptenzorg.

‘Geen dag is hetzelfde’, beschrijft Desiree haar leer-werktraject. ‘Werken op een woonlocatie is heel dynamisch. De vragen en behoeftes van bewoners verschillen per dag. Ik ben zo enthousiast dat ze me soms terug moeten fluiten. ‘Dat komt ook omdat het werken met deze cliëntengroep heel dankbaar is. Ze laten merken dat ze het fijn vinden dat je er bent. Na een dag werken kom ik met energie thuis.

Leren en werken

De combinatie werken en leren is best pittig, maar ik krijg volop ondersteuning van mijn collega’s. Er is bijvoorbeeld ruimte om tijdens werktijd aan schoolopdrachten te werken. Ik ben ook tevreden over de persoonlijke begeleiding. Er staan regelmatig evaluaties op de agenda en een aantal keer per jaar zijn er inspirerende intervisiebijeenkomsten waar alle stagiairs en leerlingen aan deelnemen. Als BBL-er is het mogelijk om aanvullende opleidingsmodules te volgen die heel waardevol zijn in dit werk. Zo heb ik inmiddels diverse cursussen gevolgd zoals medicatie, depressiviteit en verlies. Verder vind ik het bijzonder dat je in deze organisatie over veel zaken mag meedenken en meepraten. Dit geldt voor iedereen; het maakt hierbij niet uit dat je stagiair bent.

Die open cultuur is kenmerkend.’

Heb je vragen? Bel of mail naar:

Foto van P&O adviseru
Petra van Antwerpen
P&O adviseur
T: (073) 657 91 57
E: P&O@robertcoppes.nl